Sta eens stil bij jezelf

Als je wandelt heb je tijd om even stil te staan.

- Pelgrim Piet Vellekoop

 

Het is zo makkelijk om altijd door te hollen: werken, het huishouden, de kinderen, eten koken, boodschappen doen, de hond uitlaten, sporten en contacten onderhouden met vrienden en familie. En dan nog die eeuwige telefoon die ervoor zorgt dat je echt helemaal nooit rust krijgt. Steeds weer klinkt er een bliepje die zorgt dat je alert bent en je telefoon pakt.

Steeds meer mensen hebben last van een burn-out. Waar zou dat door komen? Hard werken is niet erg, maar juist deze overdosis aan prikkels en het gevoel dat je zoveel móet, dat maakt dat je niet meer kunt ontspannen. En dan ligt de burn-out op de loer.

Neem wat vaker tijd voor jezelf. Telefoon uit. Ga naar buiten en ga na hoe je je voelt. Hoe het met je gaat. Luister naar je innerlijke stem. Sta eens stil bij jezelf.